ZYXEL Modem Şifre Değiştirme Nedir?


ZYXEL modem şifresinin unutulması durumunda belirli kurallara uyum sağlayarak şifre sıfırlama işlem gerçekleştirebilirsiniz. ZYXEL modem şifresinin unutulması durumunda internet erişimini cep telefonunuzdan ve bilgisayarlarınızdan sağlayamayacağınız içim mutlaka şifre sıfırlama işlemi gerçekleştirmeniz gerekmektedir. İlk adımda cihazın açma kapama tuşuna basarak cihazınızı kapalı hale getirmelisiniz. Cihaz kapalı hale geldikten sonra arka alanında bulunan resetleme tuşuna kalem ucu yardımı ile basılı tutun.

Kalem ucu ile basılı tuttuğun resetleme alanından elinizi çekmeden açma kapama tuşuna basın. Siz bu işlemi gerçekleştirirken cihazın tüm ışıklarının yanıp sönmesini bekleyin ve 20 saniye sonra kalemin ucunu reset tuşundan çekin. Reset tuşundan elinizi çektikten sonra modeminizin tüm ışıkları yanana kadar bekleyin ve sonrasında Google üzerinden 192.168.1.1 yazarak modemin arayüzüne etişim sağlayın.  Bu şekilde giriş yapacağınız ekrandan default şifrenizi yazarak modeme erişim sağlayabilirsiniz.

ZYXEL modem şifre değiştirme sırasında elinizin reset tuşundan çekilmemesi modem arayüzüne erişim sağlayabilmeniz açısından oldukça önemlidir. Her adımı doğru bir şekilde uyguladığınız sürece kısa süre içerisinde şifre değiştirme işlemini gerçekleştirebilirsiniz.


Yorumlar