Bilişim Nedir?

 


Bilişim: günümüzde pek çok alanda kullanılan teknoloji ve bilgilerin kullanılarak oluşturulduğu sonuçlara verilen isimdir. Bilgileri ve hesaplamaları bir arada tutan ve onlardan sonuçlar ortaya çıkaran bilime bilişim adı verilir.  Bilgi ve teknolojiyi birleştirmeye yarayan bilişim sonucunda veriler aktarılır, saklanır, algoritmalar yardımıyla cihaz tasarımları gerçekleştirilir. Bilişimin bilgisayar donanımları, yazılımlarla yakından alakası olduğu ise pek çok insan tarafından kabul edilen bilimsel bir gerçektir.

 Bilişimin Tanımı Nedir?
Bilgisayar bilimi ya da bilişim bilimi olarak bilinen bilişim, temel olarak hesaplama ve bilgilerin teorik altyapısı olarak tanımlanmaktadır.  Bilgini bilgisayar ve benzeri elektronik cihazlara uygulanma işlemi olarak adlandırılabilecek olan bilişimin pek çok alanda oldukça gerekli olan bir bilim dalı olduğu unutulmamalıdır.

Kuramsal bilişim: Matematiksel kuramları kapsar.

Bilgisayar bilişimi: Matematiksel yapılara sahip olan teknolojik cihazlarla ilgili pek çok şeyi içerisinde barındırır. İlgili nesneler bilişim yardımı ile çözümlenir ve algoritmalara dönüştürülür.

Teknik bilişim: Teknik bilişim bilgilerin depolanması için kullanılmaktadır. Matematiksel cihazlar teknik bilişimin getirileri sayesinde oluşturulmaktadır.

Yorumlar