VPS- VDS KARŞILAŞTIRMASI: HANGİSİ DAHA İYİ?




İnternet sitesi için aradığı sunucuyu bulamayan ve VPS satın al ile VDS satın al seçenekleri arasında bocalayan müşterilerimize büyük bir müjdemiz var! Bu yazımızda sizler için bu iki sunucu arasındaki farkları hazırlayarak aklınızdaki tüm sorulara cevap veriyoruz. Gelin hep birlikte bu iki sunucu arasındaki farkların ne olduğunu inceleyelim.
Öncelikle bir VPS sunucusunda paylaşımlı hostingten çok daha az site bulunabilir. Bunun yanı sıra VPS sunucusunda ise paylaşımlı hostinge göre yaşanacak olan trafik dalgalanmaları yaşanan dönemleri daha iyi tolere etmektedir. Ayrıca paylaşımlı barındırma kullanan ve düşük performanstan yakınmakta olan internet sitesi sahiplerinin VPS’e geçtiklerinde fark edecekleri ilk şey ise yükleme hızında ve genel site performansındaki iyileşmeler olacaktır.

Bütün bunlara ek olarak VPS’te belirli sunucu kaynakları siteniz için ayrılmıştır. VPS ise güvenlik açısından paylaşımlı hostingden daha avantajlı bir uygulamadır. Zira paylaşımlı hostingte sunucu güvenliğiniz çok güçlü olsa bile sunucuda bulunan bir sitenin zarar görmesi sizi oldukça etkileyecektir.

Yorumlar