Nargile nedir?


     
Nargile yüz yıldan fazla bir kültürümüzde olan ve belirli yerlerde kullanımına yoğunluk verilen, kendisi için özel kafeler olan bir tütün ürünüdür. Doğu kültürü ile özdeşleşen yapısı nargile takımı süslemelerinde Osmanlı motifi kullanılmasına sebep olmuştur.
    Nargile tütünü normal tütünden farklı olarak su bazlı olup aroması ve tadı ile sadece nargile kullanımına özeldir. Nargile malzemeleri içinde bulunan tömbeki, tütün ürünü olan bu yapıya içinde bulunan meyve aromaları ekleyerek kullanıcının seçimine göre keyif almasını sağlar. Meyve aroması ve su buharı ile tütünü yumuşatması etkenlerinin yanında nargile fiyatları kullanıcılar için uygun olduğu için de tercih sebebidir.

     Birçok farklı bölümün bir araya gelmesi ile oluşan bu ürün nargile tütünü seçimi konusunda da kullanıcıya seçenek sunar. Kilogram fiyatı 100 liradan başlayan tütün ile uygun fiyata nargile takımı kurmak mümkündür. Nargile malzemeleri çeşitliliği ve bunların yapısı ürün fiyatı üzerinde etkili iken kalitesi yüksek malzemeler ile oluşan bir nargile takımı , diğerlerinden daha fazla keyif almayı sağlayabilir.

Yorumlar