Antalya Ortodonti




Ortodonti anabilim dalı, dişlerin diş kemikleri üzerinde düzgün bir biçimde yerleşimi ve yüz düzensizliklerinin teşhis ve tedavisiyle ilgilenen diş hekimliğine ait bir uzmanlık dalıdır. Antalya ortodonti alanında yapılan tedaviler, günümüzde yalnızca dişlerle değil aynı zamanda alt ve orta yüz düzensizlikleriyle de ilgilenmektedir. Antalya ortodonti dalı; alt ve üst çenenin kafa yapısını ve birbirlerine göre konumunu, dişlerin ilişkilerini üç boyutlu bir biçimde incelemektedir.

Teknolojinin gelişmesiyle birlikte 2000’li yıllarda ortodontide yeni geliştiren uygulamalarla farklı türden birçok tedavi için yaş sınırı ortadan kalkmıştır. Artık yetişkin hastalar için de tedavi imkanı olmakta; estetik yaklaşımlar hasta memnuniyeti ve konforu ön plana çıkarılarak ortodontik tedaviler başarılı bir şekilde gerçekleştirilebilmektedir.

 Ortodonti uzmanları, genel diş hekimliği uygulamalarının yanı sıra diş ve çene yapılarını ilgilendirmekte olan her türlü probleme çözüm getiren hekimlerdir. Dişlerdeki eksiklik, çapraşıklık, kapanış problemleri, çene darlığı, ileri ve geri çene durumları, 20 yaş dişlerinin verdiği sıkıntılar da ortodonti uzmanı tarafından tedavi edilebilmektedir. Antalya ortodonti tüm bu tedaviler açısından geniş imkanlar sunmaktadır.

Ortodonti alanı, bir yandan sağlık problemlerini çözüme kavuştururken diğer yandan da insanlarda ağız ve diş yapılarına karşı oluşan estetik kaygıyı gidermekte; onları istemiş oldukları görünüme kavuşturmaktadır. Yaşamının bu tarz durumlardan fazlasıyla olumsuz etkilendiğini düşünen bireyler, Antalya ortodonti tedavisi sonrası kendileriyle barışık bir görünüme kavuşmaktadırlar.

Yorumlar