Arıların bitki tomurcuklarının ve
salgılarının da topladıkları resinemik maddeleri işleyerek ürettiği bir arı
ürünüdür. Arılar, kovanın hijyenini korumak, Amerikan yavru çürüğü hastalığı
gibi olası bakteriyel ve fungal enfeksiyonlardan korumak, böceklerin ve diğer
hayvanların kovana girmesini önlemek, petekteki çatlakları onarmak ve peteğin
direncini arttırmak için propolis kullanırlar. Her zaman Propolis ile kaplı bir kanaldan geçerek kovana giren arılar,
böylece hem kendileri hem de kovan için hijyen sağlar.
Zengin bir içeriğe sahiptir. Propolis bileşimi, kovan etrafındaki bitki örtüsü, coğrafi
alan, iklim koşulları gibi faktörlere bağlı olarak değişir. Bununla birlikte,
aynı bölgede ürün elde etme mevsiminin Propolisin bileşimi üzerinde önemli bir
etkisi olmadığı bildirilmektedir.
Kaliteli bal için Damakbal
sosyal medya hesaplarını takip edebilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder