Propolis




Arıların bitki tomurcuklarının ve salgılarının da topladıkları resinemik maddeleri işleyerek ürettiği bir arı ürünüdür. Arılar, kovanın hijyenini korumak, Amerikan yavru çürüğü hastalığı gibi olası bakteriyel ve fungal enfeksiyonlardan korumak, böceklerin ve diğer hayvanların kovana girmesini önlemek, petekteki çatlakları onarmak ve peteğin direncini arttırmak için propolis kullanırlar. Her zaman Propolis ile kaplı bir kanaldan geçerek kovana giren arılar, böylece hem kendileri hem de kovan için hijyen sağlar.

Zengin bir içeriğe sahiptir. Propolis bileşimi, kovan etrafındaki bitki örtüsü, coğrafi alan, iklim koşulları gibi faktörlere bağlı olarak değişir. Bununla birlikte, aynı bölgede ürün elde etme mevsiminin Propolisin bileşimi üzerinde önemli bir etkisi olmadığı bildirilmektedir.

Kaliteli bal için Damakbal sosyal medya hesaplarını takip edebilirsiniz.



Yorumlar